ΑΘΗΝΑ: Σισίνη 18 & Ηριδανού Τ.Κ. 115 28 | Τ.: 210 7264700 F.: 210 7293631 (κεντρικό κτήριο), Ορμινίου 38 Τ.Κ. 115 28

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τσιμισκή 43 Τ.Κ. 546 23 | Τ.: 2310 278271 (κεντρικό κτήριο), Βασ. Ηρακλείου 40 Τ.Κ. 546 23 (φυσικοθεραπευτήριο) Τ: 2310 278249

Ο ΕΔΟΕΑΠ στη μάχη πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού – Η μαστογραφία σώζει ζωές

Αθήνα 15 Οκτωβρίου 2024

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο ΕΔΟΕΑΠ στη μάχη πρόληψης
 για τον καρκίνο του μαστού
Η μαστογραφία σώζει ζωές

 

Ο ΕΔΟΕΑΠ υπενθυμίζει και φέτος τη μέγιστη αξία της πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού, καλώντας όλες τις ασφαλισμένες του να μην αμελούν τον τακτικό έλεγχό τους.

Οι ασφαλισμένες του Οργανισμού στην Αττική μπορούν κάνουν τη μαστογραφία τους στο πολυϊατρείο της Σισίνη, χωρίς αναμονή.

Γιατί να κάνω τη μαστογραφία στον ΕΔΟΕΑΠ;

Ο Οργανισμός διαθέτει προσωπικό με υψηλή εξειδίκευση και παρέχει ολοκληρωμένη φροντίδα για την ακριβή διάγνωση και την έγκαιρη αντιμετώπιση προβλημάτων του μαστού. Εδώ και τέσσερα χρόνια στο πολυϊατρείο της Αθήνας λειτουργεί ψηφιακός μαστογράφος, που χρησιμοποιεί τεχνολογία αιχμής με τεχνητή νοημοσύνη. Το σύστημα αυτό μπορεί να εντοπίζει μέχρι και ανεπαίσθητες βλάβες, δυνατότητα πολύ σημαντική στη διάγνωση. Ο συγκεκριμένος μαστογράφος έχει μικρότερη ακτινοβολία και διαθέτει ειδικό σχεδιασμό για περισσότερη άνεση και μειωμένο αίσθημα δυσφορίας. Το σύστημα υποστηρίζεται και από έγχρωμο υπερηχοτομογράφο, τελευταίας τεχνολογίας, για τον υπέρηχο του μαστού.

Στην Ελλάδα, o καρκίνος του μαστού είναι η πιο συχνή μορφή καρκίνου στις γυναίκες με περισσότερες από 7.000  νέες περιπτώσεις ετησίως, αποτελώντας  την τρίτη αιτία θανάτου από καρκίνο. Παγκοσμίως, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, περισσότερες από 2,3 εκατ. γυναίκες ετησίως διαγιγνώσκονται με καρκίνο του μαστού.

Υπενθυμίζεται ότι μέσω του εθνικού προγράμματος «Προλαμβάνω τον καρκίνο του μαστού», https://mastografia.gov.gr γυναίκες ηλικίας 45-74 ετών έχουν τη δυνατότητα να κάνουν δωρεάν μαστογραφία σε όλη τη χώρα. Εφόσον διαθέτουν άυλη συνταγογράφηση, μπορούν να απευθυνθούν σε οποιοδήποτε συνεργαζόμενο κέντρο της περιοχής τους (δημόσιο ή ιδιωτικό) και να κλείσουν το ραντεβού τους για την εξέταση μόνο με τη χρήση του ΑΜΚΑ τους, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση