ΑΘΗΝΑ: Σισίνη 18 & Ηριδανού Τ.Κ. 115 28 | Τ.: 210 7264700 F.: 210 7293631 (κεντρικό κτήριο), Ορμινίου 38 Τ.Κ. 115 28

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τσιμισκή 43 Τ.Κ. 546 23 | Τ.: 2310 278271 (κεντρικό κτήριο), Βασ. Ηρακλείου 40 Τ.Κ. 546 23 (φυσικοθεραπευτήριο) Τ: 2310 278249

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση

ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.  6092/23-04-2010

Αθήνα, 23 Απριλίου 2010

 

ΕΚΤΑΚΤΗ   ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ

ΟΣΩΝ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ  ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΠΟ  ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

Νέα απόφαση  ΕΔΟΕΑΠ

 

Αγαπητοί/ες συνάδελφοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ, στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των μετόχων- μελών του Οργανισμού και να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της  εμπορευματοποίησης  της υγείας, μετά από εισήγηση της Προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ, κας Ελένης Σπανοπούλου, του Προέδρου ΤΥΠ κ. Αργύρη Δεμερτζή και της κας. Αγαθής Κυρίτση, μέλους της Επιτροπής ΤΥΠ Αθηνών, αποφάσισε στην υπ’αριθμ 8 συνεδρίαση της 1/3/2010 την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους ασφαλισμένους μας  που επιλέγουν να χειρουργηθούν σε Δημόσια Νοσοκομεία για μεγάλες, βαρείες και εξαιρετικά βαρείες επεμβάσεις.

Συγκρίνοντας  τις χρεώσεις των κρατικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων όσον αφορά στις νοσοκομειακές δαπάνες, τα ειδικά  υλικά,  τα αναλώσιμα και τα φάρμακα με τις αντίστοιχες τιμές των ιδιωτικών κλινικών, διαπιστώθηκαν μεγάλες αποκλίσεις. Επίσης, στο 90% των λογαριασμών  των ιδιωτικών κλινικών δεν περιλαμβάνονται υψηλές αμοιβές  χειρουργών ή και αναισθησιολόγων. Κατά συνέπεια, αυτοί που επιβαρύνονται από τη διαφορά αυτή είναι  πρώτα οι ασφαλισμένοι και κατόπιν ο ΕΔΟΕΑΠ.

Την ίδια στιγμή, το επίπεδο παροχής ιατρικών υπηρεσιών στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα είναι εξίσου υψηλό με αυτό που προσφέρεται στα ιδιωτικά.

Η νέα Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, διαπιστώνοντας τις διαφορές αυτές και προσπαθώντας να ενισχύσει οικονομικά τα μέλη του Οργανισμού ιδιαίτερα  στις δύσκολες μέρες που διανύουμε, αποφάσισε την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ανάλογα με την κατηγορία της χειρουργικής επέμβασης στην οποία υποβάλλονται όσοι  ασφαλισμένοι επιλέγουν δημόσιο νοσοκομείο αντί ιδιωτικού. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η κατάθεση στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων, σχετικής αίτησης του μέλους ή εκπροσώπου της οικογένειάς  του, στην οποία θα επισυνάπτονται:

  • αντίγραφo εισιτηρίουκαι
  • αντίγραφο εξιτηρίου του Δημόσιου Νοσοκομείου, όπου θα αναγράφεται σαφώς η επέμβαση που έχει πραγματοποιηθεί.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ υπερασπίζεται το δημόσιο χαρακτήρα του αγαθού της Υγείας και τάσσεται σαφώς ενάντια σε κάθε προσπάθεια εκμετάλλευσης των ασφαλισμένων μας από το εμπόριό της. Παροτρύνει όλους και κάθε έναν χωριστά να επιλέγει για τη θεραπεία του δημόσιο νοσοκομείο και ζητά από τα μέλη του και τις οικογένειές τους να κατανοήσουν ότι η ασφάλιση της υγείας και η υπεράσπιση του ΕΔΟΕΑΠ αποτελούν μέτωπο που πρέπει να παραμείνει αραγές  για το καλό όλων μας.

 

  Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΟΥΤΣΙΑΣΕΛΕΝΗ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ