ΑΘΗΝΑ: Σισίνη 18 & Ηριδανού Τ.Κ. 115 28 | Τ.: 210 7264700 F.: 210 7293631 (κεντρικό κτήριο), Ορμινίου 38 Τ.Κ. 115 28

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τσιμισκή 43 Τ.Κ. 546 23 | Τ.: 2310 278271 (κεντρικό κτήριο), Βασ. Ηρακλείου 40 Τ.Κ. 546 23 (φυσικοθεραπευτήριο) Τ: 2310 278249

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ: ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ

ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤΟΚ. 6223/27-04-2010

Αθήνα ,28 Απριλίου 2010   

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΦΟΡΑ ΑΡΧΙΚΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ:
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ-ΧΑΙΔΑΡΙ-ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ-ΠΕΙΡΑΙΑ-ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ-ΓΛΥΦΑΔΑ

 

Στήριξε το γιατρό της γειτονιάς
ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ

Αγαπητέ/ή συνάδελφε,

Σε καλούμε να έχεις ενεργό συμμετοχή στην προσπάθειά μας για  αναβάθμιση των παρεχομένων ιατρικών υπηρεσιών του Ταμείου,προτείνοντας τον ή τους Οικογενειακούς ιατρούς σου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο στην υπ’ αρίθμ. 4/1-2-2010 συνεδρίασή του μετά από πρόταση της Προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ κας. Ελένης Σπανοπούλου και εισήγηση του Προέδρου ΤΥΠ κ.Αργύρη Δεμερτζή, αποφάσισε ομόφωνα τη δυνατότητα δημιουργίας-σε πρώτο στάδιοπιλοτικά-ενός δικτύου συμβεβλημένων ιατρών με τη δική σου συμβολή-πρόταση. Πρόκειται για ένα εγχείρημα, το οποίο έχει εφαρμοστεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες με θετικά αποτελέσματα.

Λαμβάνοντας υπόψη τη γνώμη σου και διαπιστώνοντας την αυξανόμενη επισκεψιμότητα στα ιατρεία του Οργανισμού, η Διοίκηση κινήθηκε προς αυτή την απόφαση με σκοπό:

  • Την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων
  • Την αποσυμφόρηση των ιατρείων μας στο κέντρο της Αθήνας  και
  • Τη δημιουργία ενός ευέλικτου δικτύου συνεργαζόμενων οικογενειακών ιατρών, ανά περιοχή, με σκοπό τη βελτιστοποίηση  των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας σε όλα τα άμεσα  μέλη μας και τις οικογένειές τους.

Βασικός άξονας του ανωτέρω δικτύου είναι η από το καταστατικό μας προβλεπόμενη ελεύθερη επιλογή του ασφαλισμένου να επισκεφθεί τον ιατρό που εμπιστεύεται. Η ηλεκτρονική κάρτα υγείας του κάθε μέλους θα αποτελεί το κλειδί της συγκεκριμένης διαδικασίας.

Ο ιατρός δεν θα έχει καμία οικονομική συναλλαγή-απαίτηση από τον ασφαλισμένο, γιατί θα πληρώνεται για τις επισκέψεις και τις ιατρικές πράξεις του απευθείας από τον ΕΔΟΕΑΠ, σύμφωνα με τους όρους της μεταξύ τους σύμβασης.

Για κάθε μέλος θα έχει εκ προοιμίου οριστεί συγκεκριμένος αριθμός επισκέψεων ετησίως στον ίδιο ιατρό.

Σε περίπτωση υπέρβασης του συγκεκριμένου αριθμού, θα πρέπει να ζητείται, ηλεκτρονικά, αντίστοιχη έγκριση από την ιατρική υπηρεσία του Ταμείου.

Ο ρόλος του οικογενειακού ιατρού, εκτός από τη διάγνωση, τη θεραπεία και την παρακολούθηση των περιστατικών κοντά στο σπίτι σου,   είναι και συντονιστικός. Είναι συναρμόδιος με το γιατρό του ΕΔΟΕΑΠ  για να κρίνουν, ανά περίπτωση, αν χρειάζεται η παραπομπή του  ασφαλισμένου σε ιατρό άλλης ειδικότητας ή σε νοσοκομείο.

Τώρα σου δίνεται η ευκαιρία να προτείνεις τον ιατρό που έχεις δίπλα σου, κοντά στο σπίτι σου, χωρίς να χρειάζεται να επισκέπτεσαι στο κέντρο της πόλης τα ιατρεία του Ταμείου, εξοικονομώντας  χρόνο και χρήμα με άσκοπες μετακινήσεις.

Μπορείς να προτείνεις ως οικογενειακό σου γιατρό τους  ιατρούς που εσύ εμπιστεύεσαι κοντά στο σπίτι σου με τις εξής ειδικότητες:

  • Γενικός Ιατρός ή Παθολόγος
  • Παιδίατρος, εφόσον έχεις παιδιά ηλικίας μέχρι 16 χρονών

συμπληρώνοντας τη φόρμα που ακολουθεί και ταχυδρομώντας τη στη διεύθυνση : Σισίνη 18 και Ηριδανού, Τ.Κ. 11528,Αθήνα με την ένδειξη : «Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ»,ή στο φαξ 210-7293631, ή με mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@edoeap.gr ,με την ίδια ένδειξη.

Όλες οι προτάσεις των μελών μας θα αξιολογηθούν με προσοχή και εφόσον οι προτεινόμενοι από εσάς  ιατροί δεχτούν τους όρους της σύμβασης που θα καταρτιστεί, με την προϋπόθεση ότι έχουν ηλεκτρονικό υπολογιστή και σύνδεση με internet στο ιατρείο τους. Εμείς, θα φροντίσουμε να συμβληθούμε μαζί τους ώστε να εξυπηρετείσαι εύκολα και γρήγορα.

Ήδη οι πιλότοι σύμβασης για το «Γιατρό της Γειτονιάς», όπως ονομάζεται το νέο αυτό πιλοτικό πρόγραμμα, είναι έτοιμοι από τη Νομική μας Υπηρεσία. Περιμένουμε τις προτάσεις  σου  και στηριζόμαστε στη βοήθειά σας για να συνεχίσουμε την προσπάθεια αναβάθμισης, εκσυγχρονισμού και υποστήριξης του ΕΔΟΕΑΠ και όλων των ασφαλισμένων, στη ζωή και στη δουλειά, στην υγεία και στην αρρώστια, στη νιότη και στα γηρατειά.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΟΥΤΣΙΑΣΕΛΕΝΗ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ